Legături înrudite

BASF Chemgeneration

Ultima actualizare: 09 mar 2018, 12:03:35 (de către Gabriela Pavelescu).

 

 Îţi pasă de mediul înconjurător? Ştii ce este Chimia verde?

Invitație la experimente de chimie!

 Începând din data de 16 martie, Facultatea de Chimie, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu BASF, cea mai mare companie chimică din lume, va desfășura un program științific gratuit, intitulat BASF Chemgeneration, destinat elevilor care doresc să afle mai multe despre utilizarea chimiei în scopuri ecologice.

Programul cuprinde ateliere interactive de chimie organizate cu scopul de a educa elevii într-un mod practic, cu privire la importanța chimiei și a științelor naturale. Elevii au astfel posibilitatea de a descoperi singuri soluții la unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă societatea.

Tema Programului științific BASF Chemgeneration, desfășurat în perioada 2018-2019, este economia circulară – reutilizarea unui obiect prin reciclare. În timpul acestor ateliere, cu durata totală de 90 de minute, elevii vor participa la o prezentare interactivă pe tema economiei circulare, vor învăța normele de conduită în laborator și vor efectua experimente prin intermediul cărora vor crea un sistem de filtrare a apei, vor utiliza ziare vechi pentru a fabrica hârtie de scris, vor testa diferite tipuri de materiale plastice și vor extrage metal prin electroliză.

Elevii vor efectua experimentele în perechi și vor fi asistați de moderatori special instruiți. Înscrierea pentru participare la aceste ateliere, ce se vor desfăşura săptămânal, se face de către un profesor, ce va însoţi şi grupul de elevi.

Pentru informații privind înscrierea sau atelierele, vă rugăm să vizitați pagina web http://chemgeneration.com/?lang=ro (secțiunile „Conceptul” și „Înscrieți-vă aici!”), să vizionați clipul video de pe prima pagină a site-ului care sintetizează experiența din laborator sau să ne contactați la adresa de e-mailE-mail address written as image to avoid SPAM

Atelierele BASF Chemgeneration sunt organizate în 11 țări din Europa Centrală și de Sud. Ideea programului este aceea de a-i familiariza pe elevi cu chimia, demonstrându-le cum funcționează această materie în afara sălii de clasă; tocmai de aceea, atelierele noastre nu sunt destinate exclusiv elevilor de excepție sau celor pasionați de chimie, ci tuturor elevilor.

Înscrierile sunt deja deschise!

Vă așteptăm la experimentele noastre!

 
Prima pagină > ANUNTURI > BASF Chemgeneration... |