EN | FR

Facultatea de Chimie Iaşi

Legături înrudite

Master in Formulation Chemistry la ITECH - ofera-ti un viitor in culori

Ultima actualizare: 10 feb 2016, 15:02:42 (de către Gabriela Pavelescu).

Master in Formulation Chemistry la ITECH -

ofera-ti un viitor in culori

 Singurul program sposorizat de catre companii pentru a forma inginerii care vor lucra in industria acoperirilor

Lyon - Franta, 8 februarie 2016. Scoala franceza de ingineri ITECH incepe inscrierile pentru programul Master in Formulation Chemistry - un program unic, predat in intregime in limba engleza. Acesta formeaza ingineri chimisti specializati in vopsele, cerneluri, lacuri si rasini, foarte cautati pe piata muncii la nivel mondial.

Unicitatea programului consta in faptul ca este sprijinit de mari companii internationale din industria chimica. Datorita acordurilor cu firme precum AkzoNobel si PPG, studentii beneficiaza de burse si ajutoare financiare, precum si de stagii de practica in diferite tari, de-a lungul celor trei ani de studii. 

Cursurile se desfasoara in Franta. Inscrierea pentru anul academic 2016-2017 se face pe acest site, pana pe data de 17 iunie 2016. Studentii care doresc sa candideze pentru o bursa trebuie sa trimita, pana pe 12 iulie 2016, o prezentare video in care explica ei insisi de ce cred ca ar trebui sa castige o bursa.

Internships

Stagiile de practica presupun minimum 11 luni de experienta de munca intr-una din intreprinderile partenere, care ar putea chiar si sa angajeze studentul la terminarea studiilor. In functie de compania care recruteaza studentul si de specificul perioadei de internship, practica se poate desfasura in Franta sau in alte tari.

Absolventii acestui program pot lucra in posturi foarte diverse din industria acoperirilor, de la cercetare si dezvoltare, pana la vanzari, marketing sau productie. Ei sunt operationali imediat dupa terminarea studiilor, oferind astfel celor mai mari companii din domeniul polimerilor ocazia de a angaja tineri ingineri specialisti in formulare chimica, motivati sa urmeze o cariera internationala.

 

Jerome Marcilloux, Decanul ITECH, spune ca “Este pentru prima data cand industria noastra s-a reunit pentru a sponsoriza studenti, platind taxele de studii si primindu-i chiar si in practica. ITECH a fost intotdeauna recunoscuta de catre partenerii sai academici si industriali, dar acum companiile cauta la nivel local studenti cu potential ridicat si profiluri internationale, pentru a contribui la dezvoltarea lor la nivel european si mondial.” (clik aici https://www.youtube.com/embed/SBUCryneFQo)

Burse

Finantarea programului de catre companiile specializate ofera studentilor oportunitatea de a obtine burse partiale sau integrale. Printre intreprinderile care s-au angajat sa sponsorizeze studenti sunt : AkzoNobel, Allios, BASF, BCF, Beckers, Blanchon, Cromology, Helios/Rembrantin, PPG Industries si PPG Architectural Coatings, Renaulac, Théolaur si V33. 

In industria noastra s-a format o prapastie intre generatii, afirma Dr. Roger Jakeman, Director of Marketing & Business Planning BA Performance Coatings la AkzoNobel.  Multi dintre specialistii cheie vor iesi la pensie in urmatorii ani, deci vrem sa ne asiguram ca atragem tinerii cu competentele cele mai potrivite. Dorim sa stabilim o legatura pe termen lung cu studentii, asa ca programul Master in Formulation Chemistry propus de ITECH constituie pentru noi o oportunitate foarte interesanta.”

Olivier Tharreau, Director Organization Development EMEA la PPG Industries declara : „Avem nevoie de chimisti care sa inteleaga acoperirile din punct de vedere stiintific si tehnic si care sa aiba capacitatea de a dezvolta competente manageriale solide. Cererea este in crestere insa exista foarte putini specialisti pe piata muncii, lucru care se datoreaza partial unei lipse de specializare la nivelul studiilor superioare. Masterul ITECH raspunde acestor obiective si ofera studentilor resursele necesare pentru a reusi. Iar noua ne acorda sansa de a recruta studenti promitatori pentru PPG, si de a le oferi multe oportunitati la randul nostru.”

Ca si CEPE, alte organizatii profesionale ca Assovernicci (Italia), BCF (Anglia) si FIPEC (Franta) participa de asemenea la promovarea si dezvoltarea programului. 

Un background in chimie

Studentii la ITECH in Master in Formulation Chemistry detin in general o diploma de nivel de licenta in chimie, insa pot aplica si absolventii care au studiat in timpul facultatii chimia, de exemplu cei de la biologie.  

Sarah, care urmeaza anul acesta masterul de la ITECH, spune ca a ales ITECH « pentru ca este singura scoala de chimie axata pe nevoile industriei si care, cu un program specializat pe domeniul formularii chimice predat in limba engleza, formeaza studentii pentru a avea competentele cautate de companii.» (clic aici https://www.youtube.com/watch?v=QHn1zb0Cts4&feature=youtu.be)

 

Admitere

Programul se deruleaza pe parcursul a 3 ani si include trei stagii de practica totalizand 11 luni.

Cursurile incep in luna septembrie.

O diploma de nivel licenta este necesar, de preferinta intr-un domeniu legat de chimie.

Se pot obtine burse partiale sau integrale. Taxele de scolarizare sunt de 6500 de euro pe an. 

 

Inscrierile se fac pe site-ul scolii inscription.itech.fr pana la data de 17 iunie 2016.

Interviurile vor avea loc la distanta intre 22 si 29 iunie.  Pentru nivelul de limba engleza nu se cer justificative, acesta va fi testat in timpul interviului.

Juriul care va decide admiterea se reuneste pe data de 12 iulie.

Despre ITECH

ITECH are sediul in al treilea cel mai mare oras din Franta, la Lyon, care este recunoscut pentru industria textila. Scoala formeaza ingineri in domeniul polimerilor si a aplicatiilor acestora : plastic, textile, piele si chimia formularilor ( vopsele, cerneluri, adezivi si cosmetice ). Infiintata in 1988, ITECH este Grande Ecole privata, acreditata de catre statul francez, cu statut asociativ. A fost creata si sprijinita de catre organizatii profesionale si companii si numara peste 450 studenti pe an in cadrul programelor de la nivelul de licenta pana la cel de master. www.itech-euro.eu

Contact relatii cu presa, Agence Noir sur Blanc :

Mihaela Fiordean : +33 1 41 43 72 75 - E-mail address written as image to avoid SPAM

 
Prima pagină > ANUNTURI > Master in Formulation Chemistr... |