RO | EN

Facultatea de Chimie Iaşi

Prezentarea programelor de studii

Ultima actualizare: 01 Mar 2023, 09:03:28 (de către Angela Vatră).

 OFERTA ACADEMICĂ

 

             Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi oferă următoarele  PROGRAME DE STUDII:

Programe de studii universitare de LICENŢĂ:

1.    Chimie - programul oferă o educație temeinică în diferitele ramuri ale chimiei, prin lărgirea perspectivei de instruire în diverse direcţii conexe, punând astfel bazele unei cariere flexibile, atractive și plină de provocări intelectuale.

2.    Chimie alimentară PROGRAM NOU ACREDITAT!!! - programul oferă o pregătire teoretică și practică studenților care vor dori să profeseze în laboratoarele de profil sau în alte laboratoare de specialitate din România, dar și din străinătate. Curriculumul propus, modern și complex, oferă cunoștințe aprofundate în domeniu, acces la un sistem de învățământ performant și la o cercetare de excelenţă.

3.    Chimie medicală - programul oferă o pregătire teoretică și practică riguroasă a noţiunilor de chimie, cu aplicații în laboratoarele de analize medicale, spitale, industria de profil, laboratoare de cercetare din ţară şi străinătate.

4.    Biochimie tehnologică - programul oferă o educație de bază în chimie și biochimie aplicată, cu perspective în domenii conexe, ceea ce constituie o bază pentru o carieră flexibilă şi atractivă.

 Programe de studii universitare de MASTER:

1.    Chimia mediului şi siguranţă alimentară – master profesional - programul oferă o aprofundare a cunoștințelor din domeniul chimiei cu aplicaţii în mediu și siguranță alimentară.

2.    Chimia produselor cosmetice şi farmaceutice – master profesional - programul oferă o aprofundare a cunoștințelor din domeniul chimiei cu aplicații în domeniul produselor cosmetice și farmaceutice.

3.    Chimie clinică – master profesional - programul se adresează atât absolvenților de chimie, biochimie, biologie, inginerie chimică, inginerie biochimică, farmacie etc. precum și celor ce lucrează în domeniu și doresc să-și îmbogățească cunoștințele. Rolul şi importanţa masterului de Chimie clinică sunt strâns legate de analizele care se fac în laboratoarele medicale/clinice, interpretarea corectă a rezultatelor și dezvoltarea unor noi metode moderne de analiză.

4.    Chimie criminalisticămaster profesional NOU ACREDITAT!!! - programul oferă o pregătire teoretică și practică avansată studenților care vor dori să lucreze în laboratoarele de criminalistică, antidoping și alte laboratoare de specialitate din România și din străinătate. Studenții câștigă atât o educație avansată în domeniul chimiei și al domeniului juridic, dar și experiență în domeniu, precum şi o nouă perspectivă in diverse direcții cu aplicații conexe, acestea constituind baza pentru o carieră flexibilă și atractivă.

5.    Studii avansate în chimie - master de cercetare în limba engleză, dedicat celor care doresc să aprofundeze direcțiile principale de cercetare din domeniul chimiei și să profeseze în laboratoare/ centre/ institute de cercetare/ universități din țară sau din stăinătate.

 
Prima pagină > DESPRE FACULTATE > Prezentarea programelor de stu... |