RO | EN

Facultatea de Chimie Iaşi

Cuvântul decanului

Ultima actualizare: 18 May 2023, 09:05:28 (de către Gabriela Pavelescu).

Chimia este în tot și în toate. Tot ce ne înconjoară are la bază procese și transformări chimice. Studiul chimiei implică cunoașterea naturii lucrurilor și evoluția proceselor naturale si industriale.

Studiul alimentelor, al produselor farmaceutice, cosmetice, a materialelor și bunurilor industriale, a calității apei, aerului și solului se face prin metode și procedee chimice.

Pentru a realiza toate acestea este nevoie de profesionisti, cu un nivel ridicat de calificare. Facultatea de Chimie, prin programele de studiu pe care le oferă pregătește specialiști în toate aceste domenii. Mai mult decat atat, prin specializările pe care le oferă, incearcă să țină pasul cu evoluția rapidă a nevoilor societății, facând astfel legatura dintre o forta de munca bine pregatita si o cerere de personal mereu in schimbare.

Absolvenții Facultății de Chimie sunt bine pregătiți și se regăsesc în multe instituții, centre de cercetare, școli, universității din țară și străinătate (Franța, Germania, Italia, Spania, UK, SUA, Canada etc.), precum si in companii private.

Facultatea de Chimie oferă studenților 4 specializări la ciclul de licență: Chimie, Chimie alimentară, Chimie medicală şi Biochimie tehnologică. La ciclul de master oferta este mai largă și adaptată mereu cerințelor pieții muncii, cele mai căutate specializări fiind Chimia clinică, Chimia mediului și siguranța alimentară, Chimia produselor cosmetice și farmaceutice şi Chimie criminalistică. De asemenea, oferim un master de cercetare, Studii avansate în chimie, precum și un program de studii international (în limba engleză), Business Chemistry, alături de altele.

Studenții Facultății de Chimie au posibilitatea de a efectua stagii de cercetare și practică în unității/laboratoare de cercetare din țară și străinătate. De asemenea, pot participa la programele europene (Erasmus+) de studiu și de practică.

Corpul profesoral este foarte bine pregătit, iar cadrele didactice se perfectioneaza constant in cadrul a numeroase stagii și proiecte de cerceatre din țară și străinătate. Avem parteneriate și colaborări cu toate facultățile de profil din țară, cu institute de cercetare, unității de producție în domeniu, precum și cu multe universității de prestigiu din străinătate (Germania, Franţa, Olanda, Polonia, Ungaria, Italia, Bulgaria si altele).

Absolvenții Facultății de Chimie au posibilitatea să lucreze în mai multe domenii, dintre care cele mai căutate ar fi: chimiști în institute de cercetare (din țară și străinătate), laboratoare de analize (medicale, mediu, farmaceutice), chimiști în fabrici de medicamente (Antibiotice Iasi) sau produse chimice (Chemical Company, Kober, Yeelandia, Casa Lebăda etc.), profesori (gimnazii, licee, colegii, facultăți) în unitățile de învățămât de stat sau private, distribuția de produse și echipamente din domeniul chimic, farmaceutic și medical.

Rezultatele activității didactice și de cercetare realizate de cadrele didactice din Facultatea de Chimie au condus la încadrarea Facultății în prima categorie valorică, Categoria A,  a facultăților de profil din țară, alături de facultățile din București și Cluj, ca Facultate/Universitate de învățământ și cercetare avansată.

 

Fii și tu Chimist!

 DECAN,

Prof.univ.dr. Aurel PUI

 
Prima pagină > DESPRE FACULTATE > Cuvântul decanului... |