RO | EN

Facultatea de Chimie IaÅŸi

Legături înrudite

Admiterea în anul I de licenţă a candidaţilor români de pretutindeni, sesiunea IULIE 2021

Ultima actualizare: 25 Mar 2022, 09:03:04 (de către Gabriela Pavelescu).

Admiterea în anul I de licenţă,

pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni

(etnici români cu domiciliul stabil în Republica Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina, Ungaria ÅŸi din diasporă)

sesiunea IULIE 2021

Descoperă experiența de student UAIC. Fascinat de Chimie (link prezentare -YouTube)

NUMÄ‚RUL DE LOCURI:

A. 6 locuri la buget, cu bursă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni (etnici români din R.Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria ÅŸi din diasporă), din care:

- 2 locuri buget, cu bursă - pentru specializarea Chimie

- 2 locuri buget, cu bursă - pentru specializarea Chimie medicală

- 2 locuri buget, cu bursă - pentru specializarea Biochimie tehnologică

B. 1 loc la taxă - pentru specializarea Chimie medicală, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni (etnici români din R.Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria ÅŸi din diasporă). Taxa de ÅŸcolarizare este de 3500 lei/an.

ÎNSCRIEREA CANDIDAÅ¢ILOR: 

În perioada 12-17 iulie 2021, candidaÅ£ii  se pot înscrie cu dosar fizic, la Secretariatul facultăţii (Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din IaÅŸi, intrarea prin Sala PaÅŸilor PierduÅ£i), conform următorului program:

-Luni, 12 iulie 2021 - Vineri, 16 iulie 2021 - între orele: 900 – 1500;

-Sâmbătă, 17 iulie 2021 - între orele: 900 – 1200.

De asemenea, candidaÅ£ii se pot înscrie ÅŸi on-line, accesând pagina

http://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx

TAXA DE ÎNSCRIERE: candidaÈ›ii români de pretutindeni sunt scutiÈ›i de la plata taxelor de înscriere, de procesare a dosarului, de înmatriculare, pentru testarea competenÈ›elor lingvistice de limba română.

ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE: descărcaÅ£i aici

LISTA OLIMPIADELOR ÅžCOLARE ÅžI A CONCURSURILOR DE NIVEL NAÅ¢IONAL ÅžI INTERNAÅ¢IONAL, AI CÄ‚ROR LAUREAÅ¢I POT FI ÎNSCRIÅžI FÄ‚RÄ‚ ADMITERE, descărcaÅ£i aici

SELECÅ¢IA CANDIDAÅ¢ILOR ÅžI AFIÅžAREA REZULTATELOR: 19-21 iulie 2021. 

CONFIRMAREA LOCULUI:

CandidaÅ£ii declaraÈ›i admiÅŸi pe locurile finanÈ›ate de la buget au obligaÈ›ia de a depune, până pe 30 iulie 2021, dosarul cu actele de studii în original ÅŸi de a semna Formularul de confirmare.

CandidaÅ£ii admiÅŸi pe locurile cu taxă au obligaÈ›ia să depună, până pe 30 iulie 2021, dosarul cu actele de studii în original, să achite (pentru confirmarea locului) 30% din taxa de ÅŸcolarizare din semestrul I, adică 525 lei, la B.R.D., ÅŸi să semneze Formularul de confirmare. În cazul în care sunt admiÅŸi sau urmează deja un alt program de studii vor depune la dosar copia legalizată a diplomei de bacalaureat însoÈ›ită de adeverință care să ateste prezenÈ›a originalului la altă facultate/ instituÅ£ie de învățământ superior.

După data de 30 iulie 2021, candidaÅ£ii care nu ÅŸi-au îndeplinit aceste obligaÅ£ii vor fi declaraÅ£i respinÅŸi. Locurile eliberate de aceÅŸti candidaÅ£i vor fi ocupate de următorii candidaÅ£i.

În caz de retragere, taxa de È™colarizare achitată la confirmarea locului cu taxă  se restituie în aceleaÈ™i condiÈ›ii ca È™i pentru candidaÈ›ii români. Ca dată de referință pentru calculul sumelor reÈ›inute se va lua data semnării Formularului de confirmare a locului.

StudenÈ›ii admiÈ™i ca bursieri ai statului român, într-unul din ciclurile de studii universitare, care se retrag de la studii sau sunt exmatriculaÈ›i, se pot reînscrie cu taxă de È™colarizare în lei, în cuantumul stabilit pentru cetățenii români în conformitate cu regulamentele fiecărei instituÈ›ii de învățământ superior. ExcepÈ›ie fac cazurile medicale, aprobate în baza Cartei Universitare, precum È™i cele care au avizul Senatului instituÈ›iei de învățământ superior.

În cazul în care românii de pretutindeni îÈ™i schimbă domiciliul stabil în România pe parcursul studiilor, aceÈ™tia pot continua studiile în conformitate cu reglementările Universității „Alexandru Ioan Cuza” din IaÈ™i pentru cetățenii români cu domiciliul stabil în România, începând cu anul universitar următor.

SPECIALIZĂRI DE LICENŢĂ:

- Chimie, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată conform H.G. 403/31.03.2021. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: Chimist (cod COR 211301), Cercetător în chimie  (cod COR 211306), Asistent de cercetare în chimie (cod COR 211307).

- Biochimie tehnologică, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată conform H.G. 403/31.03.2021. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: Chimist (cod COR 211301), Asistent de cercetare în biochimie tehnologică (cod COR 211309), Asistent de cercetare în chimie (cod COR 211307).

- Chimie medicală, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată H.G. 403/31.03.2021. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: Chimist (cod COR 211301), Biochimist ÅŸef secÅ£ie, laborator (cod COR 134202).  

MEDIA DE ADMITERE:

Media de admitere pentru studii universitare de licenţă este egală cu media anilor de studii liceale

Criteriul de departajare a candidaÅ£ilor cu aceeaÅŸi medie de admitere: media de la examenul de bacalaureat ÅŸi, dacă este cazul, media generală obÅ£inută în ultima clasă de studii liceale.

CONDIÅ¢II DE ÎNSCRIERE: 

Se pot înscrie la programele de studii cu predare în limba română:

- persoanele care prezintă acte de studii româneÈ™ti aferente unor programe de studii cu predare în limba română  (diplome È™i certificate) sau acte de studii, situaÈ›ii È™colare atestând cel puÈ›in patru ani de studii consecutivi urmaÈ›i în limba română, precum È™i certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B2, eliberate de Institutul Limbii Române;

- persoanele care prezintă certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B1, eliberate de instituÈ›ii de învățământ superior acreditate din Å£ară care organizează anul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini sau obÈ›inute în străinătate, prin lectoratele de limba română ale Institutului Limbii Române sau prin Institutul Cultural Român.

- optează pentru frecventarea anului pregătitor de limba română, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 

PRECIZÄ‚RI IMPORTANTE pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni (etnici români din R. Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria), descărcaÅ£i aici, fiÅŸier docx.

FII SI TU CHIMIST!!!

 

 
Prima pagină > ADMITERE 2021 > Admiterea în anul I de licenÅ... |