RO | EN

Facultatea de Chimie Iaşi

Legături înrudite

Noaptea cercetatorilor, 28 septembrie 2018

Ultima actualizare: 25 Sep 2018, 12:09:08 (de către Gabriela Pavelescu).

          Facultatea de Chimie va invita vineri, 28 septembrie, pe Espalanda Palas Mall la Noaptea cercetatorilor – un eveniment cu experimente trasnite si conferinte fascinante din domenii stiintifice. Intrarea este libera, iar publicul este asteptat incepand cu ora 18.00. Profesorii insotitori ai grupurilor vor primi diploma de participare.

        Ca noutate, in acest an, Noaptea cercetatorilor va ocupa si scena Teatrului de Vara, unde se vor desfasura, in intervalul 19.00-21.00, o serie de conferinte de stiinta dedicate publicului de toate varstele.

Fiecare conferinta va avea maxim 20 de minute, va fi sustinuta intr-un limbaj accesibil tuturor, iar intrarea se va face fara rezervare si fara bilet.

        Titlurile conferintelor sunt:

1. Drumeti pe calea aerului: secretele pasarilor migratoare – Carmen Gache

2. Cum se construieste un univers – Bogdan-Marian Tofanica

3. Fizica, chimia si gastronomia – Cristian Enachescu

4. James Webb, telescopul care ne va apropia de inceputul Universului –

Ionut Topala

5. Suntem programati genetic sa nu ne pese de viitor – Bogdan Ghiorghiu

        Seara va avea in program curse cu obstacole intre roboti, experimente de chimie si o intalnire speciala cu celebra producatoare de fulgere – bobina Telsa. Vor fi efectuate teste cu laserul care aduna informatii din atmosfera, de la inaltimi mari, vor fi rezolvate mistere criminalistice si, in caz de vreme favorabila, va fi disponibil si un telescop pentru observarea astrelor. Cei mai norocosi participanti ai serii vor avea ocazia sa piloteze ei insisi un robot in cursa si sa se ia la intrecere cu cercetatorii.

 

        Informatii suplimentare: http://noapteacercetatorilor.ro

 

 
Prima pagină > Anunturi > Noaptea cercetatorilor, 28 sep... |