RO | EN

Facultatea de Chimie IaÅŸi

Legături înrudite

Admiterea în anul I de licenţă a candidaţilor români de pretutindeni, sesiunea IULIE 2022

Ultima actualizare: 10 Mar 2023, 10:03:38 (de către Gabriela Pavelescu).

  Admiterea în anul I de licenţă, 

pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni 

(etnici români cu domiciliul stabil în Republica Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina, Ungaria ÅŸi din diasporă),

locaţia IAŞI, sesiunea IULIE 2022

Descoperă experiența de student UAIC. Fascinat de Chimie (link prezentare -YouTube)

PROGRAMELE STUDIILOR UNIVERSITARE DE LICENŢĂ:

- Chimie, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată conform H.G. 433/30.03.2022. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: expert chimist (cod COR 211303), chimist  (cod COR 211301), profesor în învăţământul gimnazial* (cod COR 233002).

*Cu respectarea condițiilor legale (absolvirea modulului psiho-pedagogic)

 - Biochimie tehnologică, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată conform H.G. 433/30.03.2022. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: consilier chimist (cod COR 211302), chimist (cod COR 211301), profesor în învăţământul gimnazial* (cod COR 233002).

*Cu respectarea condiÈ›iilor legale (absolvirea modulului psiho-pedagogic) 

- Chimie medicală, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă), cu durata studiilor de 3 ani, specializare acreditată H.G. 433/30.03.2022. OcupaÅ£iile care pot fi practicate pe piaÅ£a muncii: chimist (cod COR 211301), expert chimist (cod COR 211303), referent de specialitate chimist (cod COR 211305).

 NUMÄ‚RUL DE LOCURI: 17 locuri la buget, cu bursă, repartizate după cum urmează: 

- specializarea Chimie: 6 locuri la buget, cu bursă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă);

- specializarea Biochimie tehnologică: 4 locuri la buget, cu bursă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă);

- specializarea Chimie medicală: 7 locuri la buget, cu bursă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă).

ÎNSCRIEREA CANDIDAÅ¢ILOR: 

În perioada 11-16 iulie 2022, candidaÅ£ii români de petutindeni se pot înscrie cu dosar fizic, la Secretariatul Facultăţii de Chimie, dacă nu s-au preînscris deja (Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din IaÅŸi, intrarea prin Sala PaÅŸilor PierduÅ£i), conform următorului program:

-luni - vineri, 11-15 iulie 2022, între orele 9-15;

-sâmbătă, 16 iulie 2022, între orele 9-12.

De asemenea, candidaÅ£ii români de petutindeni se pot înscrie ÅŸi on-line, dacă nu s-au preînscris deja, accesând pagina https://eadmitere.uaic.ro

TAXA DE ÎNSCRIERE: candidaÈ›ii români de pretutindeni sunt scutiÈ›i de la plata taxelor de înscriere, de procesare a dosarului, de înmatriculare, pentru testarea competenÈ›elor lingvistice de limba română.

ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE: descărcaÅ£i aici

SELECÅ¢IA CANDIDAÅ¢ILOR ÅžI AFIÅžAREA REZULTATELOR: 18-23 iulie 2022. 

CONFIRMAREA LOCULUI:

CandidaÅ£ii români de petutindeni declaraÈ›i admiÅŸi pe locurile finanÈ›ate de la buget au obligaÈ›ia de a depune până pe 26 iulie 2022, ora 15:30,  dosarul cu actele de studii în original ÅŸi de a semna Formularul de confirmare, la secretariatul Facultăţii de Chimie (Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din IaÅŸi, intrarea prin Sala PaÅŸilor PierduÅ£i).

După data de 26 iulie 2022, candidaÅ£ii români de petutindeni care nu ÅŸi-au îndeplinit aceste obligaÅ£ii vor fi declaraÅ£i respinÅŸi. Locurile eliberate de aceÅŸti candidaÅ£i vor fi ocupate de următorii candidaÅ£i.

StudenÈ›ii admiÈ™i ca bursieri ai statului român, într-unul din ciclurile de studii universitare, care se retrag de la studii sau sunt exmatriculaÈ›i, se pot reînscrie cu taxă de È™colarizare în lei, în cuantumul stabilit pentru cetățenii români în conformitate cu regulamentele fiecărei instituÈ›ii de învățământ superior. ExcepÈ›ie fac cazurile medicale, aprobate în baza Cartei Universitare, precum È™i cele care au avizul Senatului instituÈ›iei de învățământ superior.

În cazul în care românii de pretutindeni îÈ™i schimbă domiciliul stabil în România pe parcursul studiilor, aceÈ™tia pot continua studiile în conformitate cu reglementările Universității „Alexandru Ioan Cuza” din IaÈ™i pentru cetățenii români cu domiciliul stabil în România, începând cu anul universitar următor.

MEDIA DE ADMITERE:

Media de admitere pentru studii universitare de licenţă este egală cu media anilor de studii liceale.

Criteriul de departajare a candidaÅ£ilor cu aceeaÅŸi medie de admitere: media de la examenul de bacalaureat ÅŸi, dacă este cazul, media generală obÅ£inută în ultima clasă de studii liceale.

CONDIÅ¢II DE ÎNSCRIERE: 

Se pot înscrie la programele de studii cu predare în limba română:

- persoanele care prezintă acte de studii româneÈ™ti aferente unor programe de studii cu predare în limba română  (diplome È™i certificate) sau acte de studii, situaÈ›ii È™colare atestând cel puÈ›in patru ani de studii consecutivi urmaÈ›i în limba română, precum È™i certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B2, eliberate de Institutul Limbii Române;

- persoanele care prezintă certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B1, eliberate de instituÈ›ii de învățământ superior acreditate din Å£ară care organizează anul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini sau obÈ›inute în străinătate, prin lectoratele de limba română ale Institutului Limbii Române sau prin Institutul Cultural Român.

- optează pentru frecventarea anului pregătitor de limba română, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 

  • PRECIZÄ‚RI IMPORTANTE pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni (etnici români din R. Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria), descărcaÅ£i aici, fiÅŸier docx

FII SI TU CHIMIST!!!

 
Prima pagină > ADMITERE 2022 > Admiterea în anul I de licenÅ... |