candidaÅ£i români de pretutindeni
(etnici români cu domiciliul stabil în Republica Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina, Ungaria ÅŸi din diasporă),
Extensiunea universitară de la Universitatea ”Alecu Russo” din
Bălți, Republica Moldova, specializarea CHIMIE MEDICALĂ,
sesiunea SEPTEMBRIE 2022
Descoperă experiența de student UAIC. Fascinat de Chimie (link prezentare -YouTube)
NUMÄ‚RUL DE LOCURI DISPONIBILE PENTRU SESIUNEA SEPTEMBRIE 2022 pentru programul Chimie medicală-Extensiunea BălÅ£i, inclus în Hotărârea de Guvern nr. 978/03.08.2022 referitoare la programele de studii care vor funcÅ£iona în anul universitar 2022/2023:
- 6 locuri la buget, cu bursă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă);
- 5 locuri la taxă, cursuri IF (învăţământ cu frecvenţă). Taxa de ÅŸcolarizare este de 3600 RON/an. La confirmarea locului obÈ›inut, candidaÅ£ii declaraÅ£i admiÅŸi la taxă trebuie să achite 30% din taxa de ÅŸcolarizare din semestrul I, adică 540 RON, accesând linkul https://plati-taxe.uaic.ro/stud/index.php.
ÎNSCRIEREA CANDIDAÅ¢ILOR:
În perioada 5-7 septembrie 2022, între orele 9-17, candidaÅ£ii români de pretutindeni se pot înscrie on-line, accesând pagina https://eadmitere.uaic.ro sau prin e-mail, la adresa extensiune@uaic.ro.
TAXA DE ÎNSCRIERE: candidaÈ›ii români de pretutindeni sunt scutiÈ›i de la plata taxelor de înscriere, de procesare a dosarului, de înmatriculare, pentru testarea competenÈ›elor lingvistice de limba română.
AFIŞAREA REZULTATELOR: joi, 8 septembrie 2022, la ora 10:00, la secretariatul şi pe site-ul Facultăţii de Chimie.
CONFIRMAREA LOCULUI: CandidaÅ£ii români de pretutindeni declaraÈ›i admiÅŸi au obligaÈ›ia de a depune diploma de Bacalaureat È™i Foaia matricolă, ambele în original ÅŸi de a semna Formularul de confirmare a locului. Pentru aceasta, candidaÅ£ii sunt rugaÅ£i să transmită, mai întâi, formularul de confirmare, completat, la adresa maria.ignat@uaic.ro, după care vor fi anuntaÅ£i, prin e-mail, cu privire la ziua ÅŸi ora la care să se prezinte la secretariatul Extensiunii universitare UAIC de la Universitatea ”Alecu Russo” din BălÈ›i, Republica Moldova (str. PuÅŸkin 28, bloc 4, Aula 408) pentru depunerea actelor de studii în original.
În cazul în care sunt admiÅŸi sau urmează deja un alt program de studii vor depune la dosar copia legalizată a diplomei de bacalaureat însoÈ›ită de adeverință care să ateste prezenÈ›a originalului la altă facultate/ instituÅ£ie de învățământ superior.
În cazul în care candidaÅ£ii nu reuÅŸesc să confirme locul la data ce va fi anunÅ£ată prin e-mail, aceÅŸtia sunt aÅŸteptaÅ£i la secretariatul Facultăţii de Chimie (Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din IaÅŸi, intrarea prin Sala PaÅŸilor PierduÅ£i), până pe 14 septembrie 2022, între orele 8:30-15:30 (în afara zilelor de sâmbătă ÅŸi duminică) pentru a depune dosarul cu actele de studii în original ÅŸi a semna Formularul de confirmare a locului.
Pentru candidaÅ£ii admiÅŸi pe locuri cu taxă de ÅŸcolarizare, în caz de retragere, taxa de È™colarizare achitată la confirmarea locului cu taxă se restituie în aceleaÈ™i condiÈ›ii ca È™i pentru candidaÈ›ii români. Ca dată de referință pentru calculul sumelor reÈ›inute se va lua data semnării Formularului de confirmare a locului.
ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE: descărcaÅ£i aici
StudenÈ›ii admiÈ™i ca bursieri ai statului român, într-unul din ciclurile de studii universitare, care se retrag de la studii sau sunt exmatriculaÈ›i, se pot reînscrie cu taxă de È™colarizare în lei, în cuantumul stabilit pentru cetățenii români în conformitate cu regulamentele fiecărei instituÈ›ii de învățământ superior. ExcepÈ›ie fac cazurile medicale, aprobate în baza Cartei Universitare, precum È™i cele care au avizul Senatului instituÈ›iei de învățământ superior.
În cazul în care românii de pretutindeni îÈ™i schimbă domiciliul stabil în România pe parcursul studiilor, aceÈ™tia pot continua studiile în conformitate cu reglementările Universității „Alexandru Ioan Cuza” din IaÈ™i pentru cetățenii români cu domiciliul stabil în România, începând cu anul universitar următor.
MEDIA DE ADMITERE:
Media de admitere pentru studii universitare de licenţă este egală cu media anilor de studii liceale.
Criteriul de departajare a candidaÅ£ilor cu aceeaÅŸi medie de admitere: media de la examenul de bacalaureat ÅŸi, dacă este cazul, media generală obÅ£inută în ultima clasă de studii liceale.
CONDIÅ¢IILE DE ÎNSCRIERE:
Se pot înscrie la programele de studii cu predare în limba română:
- persoanele care prezintă acte de studii româneÈ™ti aferente unor programe de studii cu predare în limba română (diplome È™i certificate) sau acte de studii, situaÈ›ii È™colare atestând cel puÈ›in patru ani de studii consecutivi urmaÈ›i în limba română, precum È™i certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B2, eliberate de Institutul Limbii Române;
- persoanele care prezintă certificate sau atestate de competență lingvistică nivel minim B1, eliberate de instituÈ›ii de învățământ superior acreditate din Å£ară care organizează anul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini sau obÈ›inute în străinătate, prin lectoratele de limba română ale Institutului Limbii Române sau prin Institutul Cultural Român.
- optează pentru frecventarea anului pregătitor de limba română, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
PRECIZÄ‚RI IMPORTANTE pentru candidaÅ£ii români de pretutindeni (etnici români din R. Moldova, Albania, Bulgaria, CroaÅ£ia, Grecia, Israel, Macedonia, Serbia, Ucraina, Ungaria), descărcaÅ£i aici, fiÅŸier docx
FII SI TU CHIMIST!!!